Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του σμηναγού Σήφη Αναστασάκη

Δηλώσεις πολιτικών

Τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος στη Γέργερη Ηρακλείου η νεκρώσιμος ακολουθία του σμηναγού Σήφη Αναστασάκη, ο οποίος τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου νοσηλευόταν μετά τη σύγκρουση των δύο F-16 στην Κρήτη. Το τελευταίο αντίο στον δικό τους άνθρωπο είπαν η έγκυος σύζυγός του, οι γονείς και...
οι συγγενείς του, ενώ με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν τον 36χρονο πιλότο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας εκατοντάδες άτομα, ανάμεσά τους φίλοι, συνάδελφοι και συγχωριανοί του. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Παν. Μπεγλίτης, που συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, ενώ στεφάνια απέστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων και ο υπουργός Άμυνας.
(newsblog)

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΙΩΣΗΦ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ
Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010
«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη. Η αίσθηση ευθύνης και ο ηρωισμός του ας μείνουν χαραγμένα στην μνήμη μας με την ευχή να μην χρειαστεί να θρηνήσουμε άλλους αξιωματικούς μας.
Στους δικούς του καθώς και στην οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μου.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ»

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη:
Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη.
Πάλεψε έως την τελευταία στιγμή σε μια άνιση μάχη.
Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και την συμπαράστασή μου.

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη
Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω για την απώλεια του Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη, ο οποίος έχασε τη μάχη της ζωής υπηρετώντας την πατρίδα.
Οι σκέψεις όλων μας είναι στους οικείους του, στους οποίους εκφράζω, και εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, τα συλλυπητήριά μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου